27.07.2024
Новини

Головою Тернопільського осередку Національної спілки краєзнавців України став колишній очільник Теребовлянської РДА

Директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Ярема Шатарський став новим головою Тернопільського осередку НСКУ, – повідомляють у музеї, де учора, 4 червня, відбулася конференція обласного осередку Національної спілки краєзнавців України.

Зібрання розпочалося із затвердження Порядку денного та виборів робочої комісії. Голова спілки Степан Костюк представив звіт про роботу Тернопільського осередку протягом 16 років. Після звіту відбулось активне обговорення і присутні проголосували за прийняття звіту до відома.

Наступним питанням зібрання було обрання нового голови. Запропоновано було два кандидати на посаду голови Ярема Шатарський та Михайло Тимошик.

Ярема Шатарський подякував за довіру та запропонував об’єднати зусилля для розвитку краю та збереження його історії. Михайло Тимошик розповів про свою діяльність та запропонував ідеї для покращення роботи спілки.

Вибори голови Тернопільського осередку пройшли відкритим голосуванням.

За результатами голосування, директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Ярема Шатарський отримав перемогу та став новим головою Тернопільського осередку НСКУ. Він подякував за довіру, висловив намір залучити молодь до спілки та запропонував присутнім затвердити новий склад членів правління та ревізійної комісії.

Ярема Шатарський працював переважно у сфері культури. Зокрема культорганізатором КП «Об’єднання парку м. Тернополя», викладачем Теребовлянського вищого училища культури, інспектором управління освіти, культури, науки виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Також був помічником у народних депутатів України Михайла Ратушного (2000—2001) та Петра Устенка (2002—2006). Директором Тернопільського краєзнавчого музею працює з 2021 року.

Перейти до панелі інструментів