27.07.2024
Новини

Магнітні бурі, пил у повітрі та “брудні” дощі: чого чекати від погоди та сонячної активності 27-29 травня

брудні дощі на Тернопільщині

У найближчі дні погода в Україні буде нестійкою. Повітря буде забрудненим, а також випадатимуть так звані “брудні дощі”. Про це Мeteoprog розповів синоптик Ігор Кібальчич.

Протягом 27 – 28 травня очікується надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії на територію України. Зокрема, може спостерігатись помутніння неба, а усе на вулиці може бути присипане пилом оранжево-коричневого кольору. Та “брудні дощі” будуть виражені слабко.

Також українців цими днями очікує останній у цьому місяці сплеск енергії Сонця. Зокрема, магнітні бурі відбудуться 28 та 29 травня. Та вплив цих магнітних бур на здоров’я та самопочуття людини може бути незначним. Лише метеозалежні люди зможуть відчути їх на собі.

Магнітні бурі можуть впливати на здоров’я людей, особливо тих, хто чутливий до змін у геомагнітному полі. Основні симптоми, які можуть виникати при магнітних бурях:

  1. Головний біль: Від легкого дискомфорту до сильної мігрені.
  2. Запаморочення: Почуття нестійкості або обертання навколишнього середовища.
  3. Загальна слабкість і втома: Відчуття втоми без видимої причини.
  4. Проблеми з серцем: Включають прискорене серцебиття, аритмії або підвищений артеріальний тиск.
  5. Зміни настрою: Дратівливість, тривога, депресія або апатія.
  6. Безсоння: Проблеми із засипанням або часті пробудження вночі.
  7. Біль у суглобах та м’язах: Відчуття болю або дискомфорту в тілі.

Ці симптоми можуть варіюватися в залежності від індивідуальних особливостей організму, стану здоров’я та інтенсивності магнітної бурі. Люди з хронічними захворюваннями, такими як серцево-судинні захворювання, можуть відчувати більш виражені симптоми.

Перейти до панелі інструментів