27.07.2024
Новини

Корупційні схеми з опаленням шкіл та садків: повідомили про підозру селищному голові та депутатці на Тернопільщині

котли опалення

Селищному голові та депутатці однієї з громад Чортківського району повідомили про підозри у службовій недбалості та підробленні. Жінка визначила переможця в закупівлі опалювальних котлів для навчальних закладів, який був економічно невигідним. Селищний голова працював в парі з депутаткою – він підписав документи, якими підтвердив факт отримання котлів. Хоч насправді їх не отримав. Про це повідомляють у поліції області.

“У ході досудового розслідування встановлено, що підозрювана, будучи службовою особою, відповідальною за організацію та проведення закупівель в селищній раді, куди була обрана депутаткою, неналежно виконала свої службові обов’язки. Застосовуючи спрощену систему закупівель, визначила економічно невигідного переможця закупівлі опалювальних твердопаливних котлів для навчальних закладів громади. Внаслідок її дій було укладено економічно невигідні для бюджету селищної ради договори, вартість яких на майже 300 000 гривень вища за роздрібну вартість зазначених товарів в інших продавців,” – йдеться у повідомленні.

Товари оплатили ще у 2022 році. Загальна сума – 1 618 тисяч гривень. Проте котли на той момент ще перебували на заводі, а доставили їх лише через рік, і то після того, як було розпочате кримінальне провадження.

55-річному посадовцю інкриміновано службове підроблення – ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу, а 47-річній депутатці повідомлено про підозру у службовій недбалості – ч. 1 ст. 367 КК України. Підозрюваним загрожують штрафні санкції, виправні роботи або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Перейти до панелі інструментів