27.07.2024
Новини

У безкоштовні табори запрошують дітей, які постраждали від війни, але є нюанси

Діти, які найбільше постраждали від війни, мають можливість потрапити на відпочинок до безкоштовних таборів. Про це розповів засновник і президент ЛМГО ТСК «Манівці» Тарас Білошицький. Також він повідомив умови, за яких дитина може потрапити у зміну та яких правил повинна дотримуватися.

“Є можливість потрапити в наші табори безкоштовно дітям віком 10-15 років. Дякуючи Hug -Help Ukraine Gothenburg і Liubov Tsop, яка вела перемовини від нашого імені – Турклуб «Манівці».

Умови безкоштовної участі… відверто не побажав би таких “умов” нікому. Війна – травмує.
Це діти сироти, батьки яких загинули на війні, пропали безвісти, або отримали суттєві травми.
Проте, не спішіть реагувати на слово халява:

1) ці табори виключно україномовні, і аргументів про “я с Маріупаля” не приймаються. Не вмієш – вчи з нами, старайся, а не вставай в позу, рускаязичнай чєлюсті;

2) табори фізично виснажливі, і хоча ми стараємось адаптовувати під фізичні можливості кожного, аргументи “я не хочу і ви не маєте права мене заставляти” не приймаються.

Тут багато навчання каякінгу, спелеології, скелелазіння, велотуризму, книжок, активних ігор, і туристичних умов побуту. І зовсім нема телефону, дискотек і самбуки. Зважте, чи це потрібно вам?.
Деталі про табір тут. Обов’язкові підтверджуючі документи.

Кількість путівок поки 30. Але минулого року, ми пропонували учасникам, і просто благодійникам з друзів клубу закидати хто скільки може як пожертви, і з вилучених коштів брали наступних дітей.
В зміні буває не більше 50 дітей. Змін 5. Поширюємо”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів