20.05.2024
Новини

Підробив багато документів: оголосили підозрю керівнику поліклініки у Тернополі

У Тернополі слідчі оголосили про підозру керівнику однієї з амбулаторій, який підробив документи. 

Зокрема, відомо вже про 9 фактів службового підроблення. Усі вони пов’язані з діяльністю ЛКК, кажуть у поліції області.

“До амбулаторії зверталися пацієнти, аби представники ЛКК проводили медичні обстеження й дослідження для направлення результатів на медико-соціальну експертну комісію. Дані висновки були необхідні для призначення пенсій та виплат по інвалідності.
У ході досудового розслідування працівники Тернопільського райуправління поліції встановили, що починаючи з 2021 року комісія збиралася у неповному складі. Однак в документах зазначалася присутність усіх фахівців. Голова ЛКК завіряв печаткою підроблені підписи лікарів та направляв усе на адресу МСЕК”, – йдеться у повідомленні.

Усі пацієнти, у справах яких була виявлена підробка, повинні були знову проходити усі обстеження. Йому заочно повідомили про підрозру відповідно до частини 1 статті 366.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Слідчі дії тривають. Наразі поліцейські встановлюють повне коло потерпілих.

Перейти до панелі інструментів