18.05.2024
Новини

Напередодні Великодня Верховна Рада оприлюднила законопроєкт про заборону московської церкви

Учора, 4 травня, на сайті Верховної Ради оприлюднили урядовий законопроєкт №8371 щодо заборони Московської церкви в Україні.

У документі, зокрема передбачається заборона діяльності Московського патріархату — Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, у тому числі й Української православної церкви.

“З метою захисту національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного
середовища в Україні Верховна Рада України приймає цей Закон”, – йдеться у тексті законопроєкту.

Раніше у пресслужбі Апарату Верховної Ради спростували інформація про те, що Апарат Верховної Ради України нібито зволікає з оприлюдненням урядового проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій (реєстраційний № 8371).

“Відповідно до Регламенту Верховної Ради України, законопроєкти до другого читання оприлюднюються на офіційному вебсайт Верховної Ради України після того, як вони пройдуть юридичну експертизу. Згідно з Регламентом кінцевий варіант порівняльної таблиці для розгляду Парламентом у другому читанні готує його профільний Комітет, після чого передає її Головному юридичному управлінню Апарату Верховної Ради України, який і проводить таку експертизу.

Кінцевий варіант порівняльної таблиці до законопроєкту № 8371 обсягом 917 сторінок для проведення юридичної експертизи був наданий Головному юридичному управлінню Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики 01 травня 2024 року о 16:30.

Станом на 03 травня 2024 року, порівняльна таблиця до зазначеного законопроєкту опрацьовується у Головному юридичному управлінні, після чого вона буде оприлюднена на офіційному вебсайті Верховної Ради України, як законопроєкт, що підготовлений згідно з Регламентом для розгляду Парламентом у другому читанні.

Просимо представників медіа, при підготовці своїх матеріалів, користуватись і розповсюджувати перевірену інформацію”, – закликають у пресслужбі.

Перейти до панелі інструментів