21.05.2024
Новини

На Тернопільщині аграрії завдають шкоди довкіллю

У громаді на Тернопільщині зафіксовані факти незаконного використання земельних ресурсів. Останнім часом в області зросла проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води. Така діяльність несумлінних агровиробників зазвичай призводить до погіршення стану водойм та річок, – повідомляють у Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

Фахівці Державної екологічної інспекції у Тернопільській області нещодавно такі порушення виявили на території Гусятинської ОТГ.

Під час планової перевірки громади зафіксовані 4 факти розорення землі вздовж річок:
◾ р. Гнила (с. Трибухівці);
◾ р. Збруч (с. Личківці);
◾ р. Збруч (с. Вільхівчик);
◾ р. Збруч (с. Шидлівці).

Ці дії призвели до порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме: самовільне зайняття земельних ділянок у прибережних захисних смугах.

Загальна сума шкоди, завданої довкіллю становить 9198 грн.

За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 4 осіб, яким пред’явлені претензії для добровільного відшкодування збитків.

Також Інспекцією направлено на адресу територіальної громади вимогу, якою зобов’язано привести у відповідність природоохоронний режим земель водного фонду, винести межі водоохоронних зон в натуру, а також вживати заходів щодо попередження таких порушень шляхом проведення просвітницької роботи серед громадян та посилення контролю.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів