06.05.2024
Новини

Це не раціонально: тернопільська волонтерка розповіла, чому не потрібно пекти тонни пасок на фронт

Більшість українців допомагає армії чим може – поки одні донатять гроші, інші плетуть маскувальні сітки, їдуть в Європу за авто для наших хлопців. Господині передають смаколики на фронт. Особливо багато смачної їжі відправляється на передову під час свят. І якщо до Різдва це печені ковбаси, холодці, вареники та інша ситна їжа, то у час Великодніх свят – крашанки та паски. Причому в такій кількості, що наші воїни просто фізично не встигають все це з’їсти. Продукти немає де зберігати, вони псуються і викидаються просто тоннами. Волонтери, та й самі військові уже не раз підносили питання надмірної кількості їжі, адже це все людські гроші, які витрачаються даремно. А могли б піти на кориснішу справу, наприклад, для придбання дрона чи іншої техніки.

Тернопільська волонтерка Василина Новосад, яка займається виготовленням безкаркасних нош на фронт, також вважає,  що кошти українців можна використати раціональніше. Тому вона опублікувала пост у фейсбуці, у якому висловила власну думку.

“Безліч благодійних організацій, різних політичних сил, та просто людей, які хочуть допомогти армії, будуть масово тоннами передавати паски, яйця та ковбаси… кожен буде вважати, що це добре, але не кожен врахує, яка кількість цього добра попаде на фронт, і просто фізично не зможе бути спожита та на жаль зіпсується.
Армії допомагати треба, бо завдяки їм ми будемо мати можливість йти до церкви та зустріти це свято. Тож давайте це робити з користю.
Військовим звичайно буде приємно отримати Великодню крашанку і паску, але набагато приємніше їм буде, їсти її в колі своїх рідних і назавжди забути за війну.
Фронт не впаде без надмірної кількості смаколиків, але він щоденно падає без невідкладної медицини, автівок, дронів та багато чого іншого…
Якщо бажаєте допомогти армії, робіть донати тим волонтерам, яким довіряєте, вони знають куди найпотрібніше їх використати… а пасочки печіть для себе, та моліться за хлопців в ці світлі дні…”, – йдеться у повідомленні.

Фото Василини Новосад

Перейти до панелі інструментів