Це не раціонально: тернопільська волонтерка розповіла, чому не потрібно пекти тонни пасок на фронт

Більшість українців допомагає армії чим може – поки одні донатять гроші, інші плетуть маскувальні сітки, їдуть в Європу за авто для наших хлопців. Господині передають смаколики на фронт. Особливо багато смачної їжі відправляється на передову під час свят. І якщо до Різдва це печені ковбаси, холодці, вареники та інша ситна їжа, то у час Великодніх свят – крашанки та паски. Причому в такій кількості, що наші воїни просто фізично не встигають все це з’їсти. Продукти немає де зберігати, вони псуються і викидаються просто тоннами. Волонтери, та й самі військові уже не раз підносили питання надмірної кількості їжі, адже це все людські гроші, які витрачаються даремно. А могли б піти на кориснішу справу, наприклад, для придбання дрона чи іншої техніки.

Тернопільська волонтерка Василина Новосад, яка займається виготовленням безкаркасних нош на фронт, також вважає,  що кошти українців можна використати раціональніше. Тому вона опублікувала пост у фейсбуці, у якому висловила власну думку.

“Безліч благодійних організацій, різних політичних сил, та просто людей, які хочуть допомогти армії, будуть масово тоннами передавати паски, яйця та ковбаси… кожен буде вважати, що це добре, але не кожен врахує, яка кількість цього добра попаде на фронт, і просто фізично не зможе бути спожита та на жаль зіпсується.
Армії допомагати треба, бо завдяки їм ми будемо мати можливість йти до церкви та зустріти це свято. Тож давайте це робити з користю.
Військовим звичайно буде приємно отримати Великодню крашанку і паску, але набагато приємніше їм буде, їсти її в колі своїх рідних і назавжди забути за війну.
Фронт не впаде без надмірної кількості смаколиків, але він щоденно падає без невідкладної медицини, автівок, дронів та багато чого іншого…
Якщо бажаєте допомогти армії, робіть донати тим волонтерам, яким довіряєте, вони знають куди найпотрібніше їх використати… а пасочки печіть для себе, та моліться за хлопців в ці світлі дні…”, – йдеться у повідомленні.

Фото Василини Новосад

About the author

trending_flat
Відомого волонтера з Тернопільщини Президент нагородив “Золотим серцем”

Волонтера з Тернополя засновника благодійного фонду «ФАЙНЕ.ЮА» та учасника місії “На щиті” Юрія Кулика Президент нагородив “Золотим серцем”. Це стало відомо з указу Володимира Зеленського, який був підписаний 4 грудня.  За вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та подолання її наслідків, активну громадянську позицію постановляю: Нагородити відзнакою Президента України «Золоте серце» КУЛИКА Юрія Михайловича — волонтера, співзасновника Благодійного фонду «ФАЙНЕ.ЮА», м. Тернопіль Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

вантажівка
trending_flat
На Тернопільщині вантажівка на трасі збила людину

На Тернопільщині сталася ДТП. Вантажівка збила людину перед в'їздом у місто Копичинці. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. "Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 3 грудня перед в'їздом в місто Копичинці. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Чортківського райуправління поліції. У ході перевірки стало відомо, що близько 4:20 водій автопоїзда  MAN із напівпричепом, рухаючись дорогою Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, допустив наїзд на пішохода. Потерпілий - житель села Котівка 1959 року народження. Чоловік переходив дорогу у забороненому місці", - йдеться у повідомленні. Він отримав серйозні травми. Водій тверезий, але в нього все одно взяли кров на вміст алкоголю.

trending_flat
Як вимикатимуть світло 4 грудня: графіки

Тернопільобленерго оприлюднило графіки планових відключень електроенергії на 4 грудня. У четвер відключення торкнуться частини споживачів області. Найтривалішими вони будуть для груп 5.1 і 6.1 – світло відключать двічі на день. Важливо! Обленерго попереджає, що графіки можуть змінюватися протягом дня залежно від ситуації в енергосистемі. Актуальну інформацію про стан електропостачання радимо відстежувати на офіційних ресурсах енергокомпанії. Дізнатися свою чергу відключень можна на сайті Тернопільобленерго. Для зручності оформили графіки в інфографіку.

пожежа
trending_flat
Вогонь міг перекинутись на щільну забудову: у Почаєві ледь не сталося біди

У Почаєві сталася пожежа, яка могла наробити великої біди людям. Та, на щастя, трагедії не сталося. Про це розповіли у ГУ ДСНС у Тернопільській області. Існувала загроза, що полум'я перекинеться на інші будівлі, розташовані поруч. "О 14:44 виникла пожежа закинутої житлової будівлі в місті Почаїв на Кременеччині. Існувала загроза перекидання полум’я на щільну забудову поруч. Зусиллями надзвичайників пожежу ліквідовано, а від вогню врятовано 5 будівель, розташованих поруч", - йдеться у повідомленні.  

Шопка
trending_flat
Сім’я виростила ялинку та віддала її для громади на свята на Тернопільщині

У Підгороднянській громаді встановили головну новорічну ялинку та шопку. Дерево для свят надала місцева родина зі свого двору. Ялинку та шопку прикрасили працівники КП "Підгороднянське" разом із фахівцями "Центру культури, дозвілля, туризму та спорту", повідомляється на сторінці громади. Святкову атрибутику встановили напередодні Дня Святого Миколая. Декорації стоятимуть до завершення зимових свят. Пухнасту красуню для громади подарувала родина Коцур із села Підгороднє. Павло, Ірина та Мартуся Коцур виростили дерево у власному господарстві. Представники громади подякували родині за щедрість. Масових заходів цього року не планують. Винятком стануть лише невеликі програми для дітей.

пиво
trending_flat
Творець легендарного “Жигулівського” народився на Тернопільщині: тепер його спадщину відроджують у Козові

У селищі Козова на Тернопільщині варять пиво, яке тримає в собі історію цілої епохи. Тут народився Альфред фон Вакано - австрійський дворянин, який подарував світу легендарне "Жигулівське" пиво і заснував найбільшу броварню в Росії. Сьогодні в його рідному місті місцевий підприємець Володимир Ярема, засновник "Козівської  ремісничої броварні", відроджує древні пивоварні традиції. Тож розповідаємо, як у Козові повертають автентичний смак Галичини. Австрійський дворянин з Козови, який змінив історію пивоваріння в Росії 12 травня 1846 року в Козові народився Альфред фон Вакано - людина, яка згодом прославила це маленьке містечко на весь світ. Його батько Філіп керував землемірчою експедицією, описував землі Козови, а мати походила з відомого австрійського роду баронів Стедліх. Після повернення до Відня хлопець здобув освіту у Віденській комерційній академії, навіть встиг повоювати в австро-прусській війні 1866 року. У 80-х роках ХІХ століття фон Вакано став першим, хто почав варити […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025