04.05.2024
Новини

Цькування школярів у Бучачі: у справу втрутилась поліція

Днями у телеграм-каналах Тернопільщині розповсюдили інформацію про те, що в одній зі шкіл Бучача однокласник побив свого товариша. Відповідне відео ширилось Мережею. Також активіст Роман Довбенко повідомляв про випадок з дівчинкою, яку штовхнули у туалеті до стіни, і в результаті вона втратила свідомість.

У поліції Тернопільщини з’ясували обставини подій.

“На батьків дітей, які застосували до своїх однокласників фізичне насильство, ювенальні поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до частини 3 статті 173-4 (булінг (цькування) учасників освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки, булери не досягнули віку, з якого настає адміністративна відповідальність”, – йдеться у повідомленні пресслужби поліції.

Також через те, що керівник закладу освіти не повідомив у поліцію про випадки булінгу, поліцейські також склали протоколи про адміністративне правопорушення на директора. Адмінматеріали скерують до суду.

До слова, місцевий активіст Роман Довбенко каже, що адміністрація школи, замість того, щоб запобігти таким ситуаціям у майбутньому, з’ясовує, хто передав відео і лякає учнів тим, що у них “будуть проблеми”.

Перейти до панелі інструментів