02.05.2024
Новини Оперативно

У Тернополі податківця та його сина засудили до 6 та 5 років в’язниці: що вони накоїли

У Тернополі до реального терміну ув’язнення засудили експодатківця та 3 його спільників, які вимагали у підприємців 40 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Йдеться, зокрема, про Євгена Воробця та його сина Василя Воробця. Перший свого часу працював заступником начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Про вирок повідомляє Тернопільська обласна прокуратура. “Тернопільським міськрайонним судом експосадовця засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна, його сина – до 5 років 6 місяців з конфіскацією майна, а двох спільників за примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань (ч. 3 ст. 355 КК України) – до 4 років ув’язнення.
Прокурор довів у суді, що екскерівник податкової інспекції разом із своїм сином, залучивши ще двох жителів Тернопільщини, яким повідомлено неправдиву інформацію про наявність боргу у потерпілого, вимагали у громадянина 40 тисяч доларів США. Ці кошти потерпілий мав віддати за нібито привласнену ним продукцію під час його роботи на підприємстві, керівником якого був син експосадовця”, – йдеться у повідомленні.

Посадовця та його спільників затримали ще у 2020 році при отриманні частини суми у розмірі 10 тисяч доларів.

Перейти до панелі інструментів