30.04.2024
Новини

37-річний тернополянин за 12 тис доларів обіцяв “відмазати” від мобілізації, його затримали на “гарячому”

За 12 тисяч доларів США 37-річний тернополянин обіцяв допомогти уникнути призову на військову службу, «вплинувши» на членів військово-лікарської комісії. Його впіймали на “гарячому”, – розповідають у пресслужбі поліції Тернопільщини. Слідчі поліції вже вручили підозру фігуранту за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом). За незаконні оборудки йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідчі ГУНП в Тернопільській області спільно оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки викрили на протиправній діяльності 37-річного місцевого мешканця. Як з’ясувалося, він сприяв чоловікам в отримані документів про тимчасову непридатність до військової служби.

Бажаючих уникнути мобілізації чоловік переконував, що має зв’язки та може домовитись з членами військово-лікарської комісії Тернопільського військкомату про необхідний діагноз. Свої послуги оцінив у 12 000 доларів.

Правоохоронці затримали бізнесмена «на гарячому», одразу після отримання ним усієї суми грошей. Предмет злочину вилучили.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура. Заходи з викриття проходили у взаємодії зі співробітниками військової контррозвідки СБУ.

Перейти до панелі інструментів