29.04.2024
Новини

Відома науковиця з Тернополя відзначила 100-літній ювілей

Столітній ювілей відсвяткувала Ярослава Михайлівна Коморовська – ветеран Тернопільського національного медичного університету. Понад 30 років вона пропрацювала спочатку асистентом, а далі доцентом кафедри нервових хвороб, – розповідають в університеті.

“Від імені ректорату, профспілкового комітету і всього колектив університету ювілярку привітав ректор ТНМУ, професор Михайло Корда. Він зазначив: «Колектив університету глибоко поважає і шанує Вас як науковця, висококваліфікованого клініциста-невропатолога, досвідченого педагога і вихователя студентської молоді за багаторічну невтомну працю, високий професіоналізм, сумлінне виконання своїх службових і громадських обов’язків. Ваші порядність, інтелігентність, працелюбність, уважне ставлення до людей, прагнення робити добро заслуговують найвищої оцінки і є прикладом для наслідування новими поколіннями студентів, молодих лікарів, науковців і викладачів».

Михайло Корда побажав Ярославі Михайлівні доброго здоров’я, невичерпного життєвого оптимізму, людського тепла, душевного спокою, добробуту, родинного благополуччя і затишку, активного й щасливого довголіття.

Ярослава Михайлівна подякувала усім присутнім за привітання, пригадала деякі віхи свого життя, зокрема, як після закінчення Львівського державного медичного інституту і близько 20 років практичної лікарської практики приїхала на роботу до Тернопільського медичного інституту, захистила кандидатську дисертацію та пропрацювала у ньому до пенсії. Охоче поділилася ювілярка своїми спогадами з юності, розповіла про важкі часи, у які їй прийшлося жити, і про Україну, що бореться за свою незалежність протягом усієї історії.

Не могла не згадати Ярослава Михайлівна про свого покійного чоловіка – Ростислава-Юрія Теофіловича Коморовського – відомого науковця, хірурга, доктора медичних наук, професора, з яким вона прожила у злагоді понад 50 років. Присутні пом’янули світлу пам’ять про нього хвилиною мовчання”.

Перейти до панелі інструментів