27.07.2024
Новини

Майже добу пролежав під завалами у Часовому Ярі – тернополянин Назар Вікторовський працює у поліції після важкого поранення

Назар Вікторовський служба "102"

За світлими очима і чарівною посмішкою, ніколи не подумаєш, що 35-річному захиснику з Тернополя Назару Вікторовському довелося пережити справжнє пекло. Ще 28 лютого 2022 року він добровольцем пішов на війну. Уже за кілька місяців, у червні, він опинився у будинку у Часовому Яру, в який влучила ракета. Майже добу чоловік пролежав під завалами. На щастя, його знайшли й врятували. Але медикам не вдалося зберегти ноги військовому. Та Назар, очевидно, не з тих, що здаються і падають духом. Після протезування за кордоном і реабілітації, він знайшов себе у мирному житті та продовжує приносити величезну користь людям.

Назар Вікторовський

Читайте також: “Це не шалені кошти”: чому Ситуаційний центр ГУНП Тернопільщини необхідність, а не забаганка керівництва поліції

  • Оператори служби “102” – це цивільний персонал. Тому є можливість залучати до роботи працівників, які віддали своє здоров’я на фронті. Одним з таких є Назар Вікторовський. Він справжній Герой, який продовжує приносити користь суспільству, – кажуть колеги з Управління.

До війни Назар працював помічником машиніста теплотяга. Рік жив за кордоном. Повернувся в Україну й уже 28 лютого 2022 року пішов на війну добровольцем. Був піхотинцем у 24-ій бригаді. Поранення отримав у Часовому Ярі.

  • У п’ятиповерховий будинок тоді прилетіла ракета. (У цей день Тернопільщина втратила багатьох захисників – авт.). Я перебував на 2 поверсі цієї споруди. Весь будинок завалився. Пролежав під завалами 19 годин. Бог допоміг, мене витягнули. Щоправда, ноги врятувати не вдалося. Та радий, що залишився живим і можу повернутися до роботи, – розповідає Назар. – У Нідерландах поставили протези, пройшов курс реабілітації. Друзі підказали, що у поліції є для мене вакансія. Відразу погодився, бо знайти роботу з інвалідністю важко. А це хороша можливість бути корисним, далі допомагати людям. Державна робота у центрі міста з чудовими умовами, – каже чоловік.

Назар Вікторовський, Сергій Зюбаненко

Окрім Назара у службі “102” працює колишній правоохоронець Андрій. Він у перший день повномасштабного вторгнення пішов у військо добровольцем. Також отримав важкі поранення. Після демобілізації уже четвертий місяць працює у службі. Досвід цих працівників неоціненний у роботі з Херсонською областю. Адже ці люди на власному досвіді знають, що таке вижити й умовах активних бойових дій.

В Управлінні створені всі умови для роботи людей з інвалідністю: немає порогів, є інклюзивні вбиральні та усе необхідне.

Перейти до панелі інструментів