17.05.2024
Новини

На Кременеччині водії щедрі на “чайові” для поліцейських

Водії на Кременеччині щедрі на, так звані “чайові” для поліцейських. Проте за це передбачена відповідальність. Тож п’яні кермувальники, бажаючи відкупитися, лише погіршили своє становище, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

8 квітня у комендантську годину в Кременці наряд групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль “Opel”. Кермувальник виявився напідпитку і спробував відкупитися від людей у формі. За нескладання протоколу відповідно до статті 130 КУпАП, запропонував 100 доларів.

Того ж дня в Почаєві за порушення правил дорожнього руху працівники поліції зупинили й водія автомобіля «ВАЗ-2109».

При розмові правоохоронці відчули запах алкоголю і запропонували чоловікові пройти освідчення. Порушник зробити це відмовився і попросив, аби поліцейські не складали протокол. Дану “послугу” оцінив у 200 доларів.

У обох випадках працівники поліції повідомили про те, що розмова записується на відеореєстратор і за надання неправомірної вигоди службовій особі можна отримати крім адмінки ще й кримінальну відповідальність.

Кермувальників це не спинило і як наслідок – на місця подій виїжджала слідчо-оперативна група.

Обидва факти слідчі внесли в ЄРДР відповідно до статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу. Триває слідство.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів