30.04.2024
Новини Скандал

Ректор КНУ ім. Тараса Шевченка, уродженець Тернопільщини, влип у скандал – вимагають його звільнення

Володимир Бугров скандал

Ректор Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров, який є уродженцем Бучача, потрапив у скандал. Оприлюднили петицію та просять президента звільнити очільника вишу за зловживання із закупівлями. Зокрема, йдеться про харчові продукти для курсантів університету.

Військовослужбовець та недавній випускник університету Шевченка Максим Луцик провів власне дослідження і виявив, що судячи з договорів, оприлюднених в ProZorro, курсантів годують за явно завищеними цінами.

“У січні 2024 року, доводиться з повним нерозумінням читати про махінації з бюджетними коштами на харчуванні курсантів та рахувати, як кілограм замороженого хека, який закуповують для військових за 95 гривень чи купують у звичайному магазині за 150, може коштувати керівництву університету Шевченка 333 гривні. Вгадувати, скільки Володимир Бугров може «заробити» на звичайному хлібі, на який КНУ отримує від Міністерства оборони 41 гривню за кілограм, коли для військових ця ціна вдвічі менша”, – йдеться у петиції.

Також Максим Луцик зазначає, що скандали останніх двох років, пов’язані з новим керівництвом Шевченкового університету, кидають тінь на репутацію його alma mater та підривають довіру до системи вищої освіти. Військовий каже, що КНУ припинив бути одним з основних драйверів змін України та став університетом, з якого звільняються професіонали.

Натомість реакцією Володимира Бугрова на матеріали розслідування, замість публічних спростувань чи пояснень, стали дописи у Facebook, у яких він називає громадянське суспільство фріками та кепкує з журналістів.

Відтак, молодий захисник оприлюднив та просить підписати петицію, де вимагає достроково розірвати контракт з ректором КНУ імені Тараса Шевченка Володимиром Бугровим за розкрадання коштів на ЗСУ, корупцію та аморальну поведінку.

Нещодавно Слідство.Інфо розповіло, що ректор Бугров став власником квартири в елітній столичній новобудові, на яку, схоже, не мав грошей. За квартиру площею 75 квадратів Бугров ще у 2020 році виклав майже 124 тисячі доларів, тобто приблизно 3,5 млн грн.

Нагадаємо, ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка уродженця Бучача Володимира Бугрова призначено строком на п’ять років з 30 квітня 2021 року до 29 квітня 2026 року як обраного за конкурсом на умовах, викладених в контракті.

Перейти до панелі інструментів