18.05.2024
Новини

На Тернопільщині забрали в “Укрспирту” – повернули державі ділянку за 914 млн грн

Земельну ділянку з водоймою вартість понад 914 млн грн повернули державі. Її відібрали у підприємства “Укрспирт” за борги, – повідомляють у пресслужбі прокуратури Тернопільщини. Раніше “Терміново” повідомляло, що прокуратура подала в суд до ДП “Укрспирт” про стягнення заборгованості за договором оренди земель водного фонду, розірвання договору та повернення водойми державі.

“Теребовлянською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення Господарського суду Тернопільської області. Ним задоволено позов до Державного підприємства «Укрспирт» про стягнення заборгованості за договором оренди земель водного фонду, розірвання договору оренди та зобов’язання повернути водний об’єкт державі. Вартість земельної ділянки становить понад 914 млн гривень.

Оскільки орендар систематично не сплачував орендної плати за ставок, розташований в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення «Кобиловолоко-Благівщинський», прокуратура подала позов з вимогою розірвати договір оренди та повернути державі земельну ділянку.
Відтак земельну ділянку повернуто державі”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів