30.04.2024
Новини Оперативно

До тернопільського військкомату викликатимуть чоловіків віком від 25 років

Президент України підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. Згідно з ним, призовний вік чоловіків зменшено з 27 до 25 років, пояснюють у Тернопільському обласному ТЦК СП.
“Зокрема, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.
Удосконалення організації військового обліку призовників здійснюється в контексті реформування системи підготовки громадян до проходження військової служби та готовності до виконання конституційного обов’язку із захисту Батьківщини”, – йдеться у повідомленні.
Також скасовано строкову військову службу, а замість неї вводиться проходження базової військової служби від 24 років. Тому перебування громадян на військовому обліку призовників до 27-річного віку зменшили до 25 років.
Одночасно військовослужбовців строкової служби звільнили у запас. Таким чином додому поїдуть понад 7 тисяч осіб із ЗСУ та Державної спеціальної служби транпорту.
Також у ТЦК повідомляють, що будуть викликати громадян, що перебували на військовому обліку призовників, та досягли 25-річного віку. Вони повинні прибути до центрів комплектування для уточнення облікових даних, проходження медогляду та оформлення потрібних документів.
Перейти до панелі інструментів