06.05.2024
Новини

У 165 тис. грн кредиту обійшовся дзвінок шахрая мешканці Теребовлі

До правоохоронців Теребовлі звернулася місцева мешканка із заявою про шахрайство, жертвою якого вона стала. Через дзвінок шахрая і власну необачність потерпіла втратила понад 165 тисяч гривень, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

Заявниця розповіла, що їй зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що він з компанії мобільного оператора і начебто отримав заявку на зміну тарифного плану. Жінка заперечила, що надсилала будь-які звернення, проте дозвонювач запевнив, що на телефоні потрібно ввести продиктовану ним комбінацію. Не подумавши, чим може обернутися виконання вказівок невідомого, жінка зробила, як їй веліли.

Поліцейські з’ясували: дії потерпілої призвели до того, що невідомі отримали доступ до всіх даних, які містилися в телефоні заявниці, в тому числі до онлайн банкінгу. Шахраї збільшили кредитний ліміт і всі кошти, а це майже 165 тисяч гривень, декількома трансакціями перекинули на інші банківські рахунки.

Аби не потрапити у подібну ситуацію, поліцейські радять не довіряти невідомим особам, ким би вони не представлялися і які б послуги не пропонували. Не вводьте на телефонах комбінацій, продиктованих незнайомими вам людьми.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу.

Перейти до панелі інструментів