04.05.2024
Новини Промо

Купити однокімнатну або двокімнатну квартиру: у що вигідніше інвестувати

Купівля нерухомості може розглядатися з різних ракурсів. Багато хто користується пропозиціями щодо продажу для того, щоб отримати власний куточок. Інші купують житло з метою інвестувати власні заощадження з вигодою. Незалежно від того, для чого вирішено купити однокімнатну квартиру в Києві, раціональним рішенням буде звернутися за допомогою до фахівців. Ріелтори агентства нерухомості мають багаторічний досвід, який допомагає їм оперативно провести угоду, а клієнти отримують гарантії власної безпеки.

Критерії вибору відповідної квартири

Що краще – купити однокімнатну або двокімнатну квартиру? Необхідно виходити з того, яка площа житла є більш затребуваною для сім’ї. Однокімнатні апартаменти зазвичай відрізняються компактнішими розмірами. Така нерухомість незмінно залишається затребуваною на столичному ринку, що дозволить легко продати об’єкт у майбутньому. Альтернативою є купівля двокімнатної квартири, щоб отримати додаткове житлове приміщення. Продаж двокімнатних квартир також не є складним завданням, особливо якщо об’єкт розташовано в гарному районі з чудовою інфраструктурою.

У процесі пошуку необхідно враховувати, до якого ринку належить житло. Об’єкт може бути як в будинку, який вже давно експлуатується, так і в новобудові. Однокімнатна або двокімнатна квартира в новому будинку традиційно відрізняється вищою вартістю. Водночас оренда також принесе додаткові кошти, оскільки у новобудовах вона на 20-30 відсотків дорожча, ніж на вторинному ринку. Купити квартиру від власника виявиться дешевшим, бо квадратний метр у будинках минулого сторіччя коштує дешевше. Винятком є лише об’єкти, що мають історичне значення.

Рівень комфорту завжди важливий

Якщо покупцеві важливий не тільки прибуток, а й зручність, то двокімнатна квартира виглядає оптимальним варіантом. Таке житло дозволить комфортно розташуватися сімейній парі з дитиною. Серед плюсів двокімнатних квартир варто відзначити:

  • збільшену ширину;
  • можливість перепланування;
  • вікна виходять на обидві сторони будинку.

Якщо говорити про стандартні однокімнатні квартири, то вони мають площу до 30 квадратних метрів. У той же час для молодих людей цього цілком достатньо, щоби організувати сімейний затишок. Схема планування сучасних квартир така, що весь вільний простір використовуватиметься раціональним чином. Тому в ситуації, коли потрібно купити однокімнатну квартиру, краще віддавати перевагу варіантам в новобудовах.

Ціна завжди має значення

Кожен покупець має власне бачення, виходячи з якого приймає остаточне рішення. Нерідко важливим чинником стає ціна. Двокімнатна квартира завжди виявляється значно дорожчою за однокімнатний варіант. Винятком є лише квартири з чудовим виглядом чи апартаменти в елітних будинках.

Вибираючи двокімнатні квартири, необхідно пам’ятати, що в середньому їхня вартість на 30 відсотків вища, тому необхідно мати у своєму розпорядженні відповідний початковий капітал. Щоб привести житло в ідеальний вигляд, потрібно витратити на косметичний ремонт значно більше коштів, ніж у випадку з однокімнатною квартирою. Також потрібно бути готовим до збільшених комунальних платежів.

У той же час покупець отримує повноцінну додаткову кімнату, яка може стати затишною дитячою, функціональним кабінетом або чудовою майстернею. Однокімнатна квартира практично завжди виграє в плані економічності, але програє двокімнатній в плані функціональності і комфорту, про що скаже будь-який професійний ріелтор.

Перейти до панелі інструментів