08.05.2024
Новини

Історична подія: у Чорткові медики виконали складну операцію на серце

У чортківську лікарню приїхали медики з Національного інституту сердцево-судинної хірургії імена Амосова, з Києва. Усе – щоб допомогти чортківським медикам імплантувати в серце пацієнта трикамерний кардіовертер-дефібрилятор. Операція пройшла успішно, кажуть у лікарні.

“Сам пристрій лікарня безкоштовно отримала від Міністерства охорони здоров’я, його вартість становить понад 300 тисяч гривень❗️

Як розповів сам пацієнт, раніше він двічі переніс інфаркт, з часом до проблем додалась тахікардія. Згодом чоловік все частіше скаржився на задишку, втомлюваність, загальну слабкість, зрештою йому діагностували повну блокаду лівої ніжки пучка Гіса, що стало показом до імплантації кардіостимулятора”, – додають у лікарні та зазначають, що це історична подія для медиків цього закладу.

Цей пристрій дозволить ослабленому серцю битися ритмічно. Навіть після інфарктів тривалість та якість життя покращується.

«Мене у лютому чотири рази госпіталізовували у лікарню з проблемами серця, так далі тривати не могло. Завідувач кардіологічного відділення Тарас Сивак розповів, що Чортківська лікарня отримала від МОЗ ці трикамерні кардіовертери-дефібрилятори і що у мене є усі покази до його імплантації. На жаль, колись не було таких сучасних методів лікування… У суботу мені виконали операцію, ввечері я вже самотужки вставав. Зараз добре себе почуваю, відновлююсь. Через 10 днів після операції їду у Київ на першу перевірку. Вражений і щасливий, що у Чорткові є можливість отримати медичні послуги такого високого рівня», – каже пацієнт Степан.

Перейти до панелі інструментів