27.07.2024
Новини

Депутат Тернопільської обласної ради, який вимагав хабаря у військового, може вийти під заставу 155 тис грн

Депутат, який вимагав хабаря у військовослужбовця, може вийти під заставу у 155 тис. грн. Таке рішення прийняли у Вищому антикорупційному суді учора, 22 березня. Там розглянули клопотання про застосування запобіжного заходу депутатові Тернопільської облради. Проте, якщо заставу не внесуть, він пробуде під вартою до 18 травня.

“Тримання під вартою та застава – до депутата облради застосовано запобіжний захід
22 березня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував до депутата обласної ради, підозрюваного у проханні та одержанні неправомірної вигоди від військовослужбовця ЗСУ, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 155 тис. грн застави.

Строк дії запобіжного заходу – до 18.05.2024. У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки.

Суд ухвалив взяти підозрюваного під варту у залі суду.

Суд Олег Щиголь

Як вже повідомлялось, депутата затримали одразу після одержання частини коштів від військовослужбовця за сприяння у виділенні матеріальної допомоги для лікування. Дії депутата кваліфікували за ч. 3 ст. 368 КК України”, – зазначають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, раніше “Терміново” повідомляло, що у Тернопільську обласну раду навідалося НАБУ та провели розшуки. Згодом у поліції розповіли деталі справи.

Перейти до панелі інструментів