27.04.2024
Новини

Заробляв на пораненому військовому: стало відомо, за що затримали депутата облради

Сьогодні “Терміново” з посиланням на власні джерела повідомляло, що на хабарі затримали депутата обласної ради. Тепер на сайті НАБУ з’явилась офіційна інформація з цього приводу.

“20 березня 2024 року НАБУ і САП спільно з СБУ викрили депутата обласної ради, голову бюджетного комітету, на проханні та одержанні неправомірної вигоди від військовослужбовця ЗСУ.

За даними слідства, у січні 2024 року посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми”, – йдеться у повідомленні.

Попередньо дії чиновника кваліфікують за частиною 3 статті 368 ККУ.

Довідка. Згідно з інформацією на сайті обласної ради, Голова постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань бюджету – це Щиголь Олег Олексійович.

 Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Перейти до панелі інструментів