27.04.2024
Новини

Депутата облради Любомира Крупу офіційно визнали загиблим на війні

Тернопільський міськрайонний суд визнав Любомира Крупу, депутата Тернопільської обласної ради, загиблим на війні. До того він вважався безвісти зниклим на війни. Про це Суспільному повідомила дружина Любомира Крупи Ірина.

“Рішення суду вступить в дію через місяць”, — сказала вона. Жінка також повідомила, що Любомир пішов захищати Україну в перший день повномасштабного вторгнення. 23 березня 2023 року на Харківщині він загинув у бою.

У річницю з дня загибелі Любомира Крупи вшанують його пам’ять.

А саме, о 10 годині відбудеться Свята Літургія за упокій душі воїна Любомира в Катедральному соборі УКГЦ в Тернополі, а о 12 годині — панахида на Микулинецькому кладовищі за душі полеглих воїнів.

Яким був Любомир Крупа

Народився 2 вересня 1975 року. Закінчив Тернопільську ЗОШ № 8 (1992), історичний факультет (1997), аспірантуру (2000) ТНПУ ім. В. Гнатюка.

У 2003 році успішно захистив кандидатську дисертацію на тему: “Вплив митрополита Андрея Шептицького на суспільне і культурно-просвітницьке життя в Галичині кінця ХІХ – першої половини ХХ століття” у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. У березні 2004 року присуджено науковий ступінь кандидат історичних наук зі спеціальності 07.00.01 – Історія України. Написав 28 наукових статей, тез і публікацій.

З 2014 по 2015 роки був на посаді директора департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

Напередодні війни Любомира Крупу призначили на посаду директора Тернопільської спеціальної школи Тернопільської обласної ради. З початком вторгнення росіян на нашу землю він добровільно долучився до лав ЗСУ. Педагоги згадують його як інтелігентного, мудрого керівника, який у роботі завжди захищав інтереси своїх працівників та учнів.

Батько Любомира Крупи – Левко Крупа – був відомим письменником, журналістом, педагогом.

Перейти до панелі інструментів