28.04.2024
Корисне Новини

У “Дії” тепер можна оформити субсидію за 10 хвилин: як це зробити

У додатку “Дія” спростили процедуру отримання субсидії. Якщо раніше вона забирала 30 хвилин часу, то тепер утричі менше – всього 10 хв. Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Кількість полів, які необхідно заповнити, з 21 зменшили до 7. Стояти в чергах та збирати довідки тепер не потрібно, адже більшість документів “Дія” підтягує з реєстрів.

Ця послуга доступна для українців, які раніше не отримували субсидію. Важливою перевагою є також можливість подати заяву на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг через Дія.

“Можливість оформити субсидію через Дію зʼявилась у 2021 році. І відтоді команда постійно покращує процес, щоб не потрібно було руками вносити ту інформацію, яка й так сама може підтягнутися з реєстрів. Дія — про зручність, зрозумілість, автоматизованість, а це, своєю чергою, зекономлений час та гроші. З турботою про людей”, – йдеться у повідомленні глави Міністерства.

Щоб подати заяву на субсидію, перейдіть за посиланням https://diia.gov.ua/services/zvernennya-na-priznachennya-zhitlovih-subsidij-v-elektronnij-formi

Перейти до панелі інструментів