04.05.2024
Новини

Кременчанин збудував собі будинок на території Миколаївського собору – він може сісти у в’язницю

Мешканець Кременця самовільно зайняв землю та незаконно побудував будинок на території Миколаївського собору. Про це повідомляють у Тернопільській обласній прокуратурі.

“За даними слідства, підозрюваний у 2011 році здійснив самовільне будівництво житлового будинку площею 98 квадратних метрів на земельній ділянці історико – культурного призначення – території Миколаївського собору у Кременці. Також встановлено, що чоловік, будучи неналежним користувачем землі, у 2017 році здійснив реконструкцію наявної будівлі з проведенням добудови, сходи якої частково займають земельну ділянку історично-культурного призначення.
Розслідування здійснюють слідчі поліції”, – йдеться у повідомленні.

Також у прокуратурі зазначають, що кременчанину може загрожувати реальне позбавлення волі на строк від 1 до 3 років. За попередньою інформацією, це будівля колишнього настоятеля собору – на той час там “господарювали” представники московського патріархату. Після того, як парафію виселили, собор перебував у жахливому стані. Недорахувалися старовинних ікон, церковної атрибутики, стародруків тощо. Про це “Терміново” розповів директор Кременецько-Почаївського ДІАЗу Василь Ільчишин.

Перейти до панелі інструментів