27.07.2024
Новини

Відкрито кримінальне провадження: смерть військовозобов’язаного у Бучачі розслідує ДБР

Дії службовців ТЦК, на території якого втратив свідомість, а через 2 дні помер військовозобов’язаний, перевірить спецпрокуратура. Про це йдеться на сторінці відомства у Фейсбуці.

“Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки влади чи службових повноважень,” – йдеться у повідомленні.

Попередньо дії кваліфікували за частиною 5 статті 426-1 ККУ – Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень

Попередньо встановлено, що 25 лютого чоловік прибув до ТЦК, щоб звірити документи і пройти ВЛК. Але через алкогольну інтоксикацію він не проходив медкомісію. Через 2 дні на території ТЦК йому стало погано.

“Медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи. Досудове розслідування доручено здійснювати слідчим Теруправління ДБР у Львові.
Довідково: санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів