27.07.2024
Новини Оперативно

Головка судитиме суддя, який колись захищав Саакашвілі: призначили дату розгляду справи

Стала відома дата початку розгляду справи Михайла Головка Вищим антикорупційним судом. Цю інформацію оприлюднили на сайті ВАКС. 27 лютого 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього голови Тернопільської обласної ради в проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера, – повідомляють в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Судовий розгляд призначили на 4 березня на 11.00.

Нагадаємо, у червні 2023 року голову Тернопільської обласної ради було викрито на одержанні понад 600 тис. грн. Ці кошти посадовець вимагав за узгодження та включення в перелік об’єктів, які потребують фінансування за бюджетні кошти, виконаних робіт з капітального ремонту дороги місцевого значення, а також подальше підписання актів виконаних робіт комунальним підприємством Тернопільської обласної ради. Дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 та ч. 1 ст. 263 КК України.

Суддею, що головує у справі буде Маркіян Галабала. Він відомий своєю принциповістю. Зокрема головував у засіданні, коли Вищий антикорупційний суд призначив 9 років позбавлення волі колишньому заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитру Сусу за заволодіння майном. До того, як у квітні 2019 року прийняв присягу судді, Маркіян Галабала був адвокатом і прославився тим, що захищав колишнього Президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Інтереси Михайла Головка у суді відстоюватиме Олександр Тананакін – партнер у відомому Адвокатському об’єднанні Barristers. Він спеціалізується на кримінальному праві й відомий, зокрема, тим, що свого часу захищав скандального нардепа Нестора Шуфрича. Також Тананакін допоміг вийти сухим з води нардепу Віктору Мяліку, якого звинувачували у несплаті податків на майже 100 млн грн.

Перейти до панелі інструментів