27.07.2024
Новини

На Тернопільщині чоловік, який жорстоко побив неповнолітнього сина, відбувся штрафом

Шумський районний суд Тернопільської області розглянув кримінальне провадження щодо уродженця Шепетівки Хмельницької області, який приїхав до дому колишньої дружини і завдав умисних тілесних ушкоджень своєму сину. Про це йдеться у Вироку в ЄРСР.

Сталось це 26 серпня 2023 року. “Переслідуючи мету, спрямовану на умисне завдання удару ОСОБА_6 (обвинувачений – ред.) усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, наніс один удар кулаком правої руки в грудну клітку”, – йдеться у повідомленні. Він завдав своєму сину фізичного болю. Також він вдарив сина в обличчя та двічі – у тулуб. Внаслідок цього неповнолітній хлопець упав на землю.

У дитини були тілесні тілесні ушкодження – синець на лиці та садна.

Чоловіка судили за ч. 1 ст. 126 КК України, тобто умисне завдання удару, який завдав фізичного болю і не спричинив тілесних ушкоджень та ч. 1 ст. 125 КК України, тобто умисне легке тілесне ушкодження.

У суді чоловік визнав свою провину і не оспорював підозру. Тому він просив суд призначити йому міру покарання у вигляді штрафу. Постраждалі також просили суд призначити обвинуваченому штраф.

“Приймаючи до уваги повне визнання вини обвинуваченим та з`ясувавши думку учасників кримінального провадження, судом ухвалене рішення про недоцільність дослідження інших доказів кримінального провадження, попередньо роз`яснивши учасникам положення ст. 349 КПК України, які погодилися з подальшим розглядом справи за правилами, передбаченими згаданою статтею”, – йдеться у тексті вироку. Чоловіку призначили покарання у вигляді штрафу у сумі 50 неоподатковуваних мінімумів громадян – 850 гривень.

Перейти до панелі інструментів