27.07.2024
Новини

На Кременеччині у 30-річної жінки відібрали 4 дітей – на її захист стало все село

“У матері-одиначки відібрали чотирьох дітей. Усе село стало на її захист” – такий пост та заклик допомогти родині шокував Кременеччину. Адже найболючіше, що може бути для мами – це вимушена розлука з дітьми. Ситуація й справді складна та суперечлива. Що трапилося, чому зараз діти у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Тернопільської ОВА, а щодо однієї їхньої родички відкрите кримінальне провадження, з’ясувало “Терміново”.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік жорстоко побив двох дітей своєї співмешканки

Односельці збирають гроші на будинок мамі з 4 дітками, потрібно 7000 доларів

“Шановні односельці! Дорогі друзі! Всі небайдужі! Важкий час для України, важко всім. Війна. Ми, працівники ОЗ Горинська ЗОШ І-ІІІ ст. волонтеримо, постійно допомагаємо, як можемо, нашим захисникам. А сьогодні постало дуже складне питання про вирішення долі 4 малолітніх дітей нашого села Горинка.

Забрали у матері-одиначки Богданевич Тетяни дітей віком 10, 8, 6 і 1 рочок у реабілітаційні центри. Як мама, вона піклується про своїх дітей, дбає про них, діти завжди нагодовані, мають все необхідне, постійно відвідують навчальний та дошкільний заклад, але дуже важкі житлові умови.
Все село стало на захист!

На виплату знайшли хату. За два дні повністю зробили ремонт, принесли всі необхідні речі для життя сім’ї, облаштували три житлові кімнати, веранду, дві кімнатки літньої кухні. Дуже просимо, допоможіть зібрати кошти для оплати господарства. Просимо всіх небайдужих! Підтримайте! Ми віримо, що і наше правосуддя стане на захист сім’ї Богданевич Тетяни. Люди – велика сила! Не стіймо осторонь чужої біди.

Рахунок відкрила на себе Олексюк Ірину Василівну, карта Монобанку 4441111146605294. Потрібно 7000 доларів та кошти на матеріали, переоформлення хати, підключення світла, газу. Після збору необхідної суми, я цей рахунок закрию. Прозвітую за кожну отриману гривню! В єдності наша сила!”, – пише вчитель Горинської школи Ірина Олексюк.

Над дітьми знущалася рідна бабця

Родина й справді потребує цієї допомоги. Перш за все для того, аби позбавитися впливу домашнього тирана, яким у цій історії стала рідна бабуся дітей, яких відібрали.

  • Ситуація у цій родині дуже складна і суперечлива. 30-річну односелицю й справді підтримують мешканці Горинки, хочуть, щоб діти залишилися з мамою. Наша Служба також двома руками за те, аби дітей виховувала рідна мати, – розповіла “Терміново” начальниця Служби у справах дітей Кременецької міської ради Галина Мельник. – Та наразі відібрати дітей з родини – це просто вимушений крок, необхідний аби убезпечити їх від знущань рідної бабусі.

Як з’ясувалося, малечу з родини забрали й справді не просто так. Мало того, у схожих випадках орган опіки може відразу приймати висновок та вимагати позбавити батьківських прав. Та у цій ситуації мама ще має можливість повернути дітей, якщо подбає про їхню безпеку.

Зараз діти у Центрі соціально-психологічної реабілітації

  • Випадково до нас потрапило відео, яке ще у 2022 році зняла одна з дівчаток. На ньому видно, як бабця її братика. Це все тривало роками, Служба просто не могла не зреагувати на цей жахливий факт. Тож учора орган опіки та піклування затвердив висновок щодо доцільності відібрання дітей з родини. Далі рішення прийматиме суд. Також на сьогодні відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 127 (катування), – каже Галина Мельник. – Коли у мами запитали, чому вона раніше не повідомила Службу чи поліцію про знущання з дітей, сказала, що боялася матері та того, що в неї заберуть дітей. Та перш за все їй варто було б подбати про їхню безпеку.

У схожих ситуаціях суд, як правило, стає на бік матері. А конкретно у цьому випадку жінка й сама стала жертвою та заручницею обставин. Та є усі підстави сподіватися, що завдяки небайдужим односельцям, підтримці з боку місцевого самоврядування та відповідних служб, молода мати разом зі своїми дітками позбавиться згубного впливу домашнього тирана, та дуже скоро родина знову возз’єднається.

Перейти до панелі інструментів