16.05.2024
Новини

Готують під забудову? У Тернополі на БАМі до пів стовбура обрізали дерева

У Тернополі на вулиці Вишневецького обрізали дерева до половини стовбура. Ймовірно, йдеться не про санітарну обрізку дерев, адже у лютому вона ще не проводиться. На проблему звернув увагу тернополянин Роман Репко.

Він написав на своїй сторінці у Фейсбуці пост, а також додав фотографії.

“В місті, де з кожним роком збільшується кількість бруківки й бетону, нема місця для дерев.
А навіщо, дерева заважають цій бруківці й асфальту прогріватись літом, роблять тінь перехожим, зимою від приємного вітру захищають, і МАФам також конкуренція”, – йдеться у повідомленні.

Або ми проявимо свою активну позицію, або будемо літом задихатись в бетонних квартирах і дворах від нестерпної спеки

У коментарях тернополяни припускають, що цю ділянку готують під забудову. Втім, влада каже, що обрізка проводилась без жодних дозвільних документів.

У Тернопільській міській раді прокоментували цю інформацію. Учора ввечері на сайті ТМР з’явився допис: “Так, за попередньою інформацією, це територія ОСББ «Вишневецького 7», де об’єднання співвласників таким способом виконали «підрізку» дерев без належних дозвільних документів.

Відповідну інформацію уже передано у Державну екологічну інспекцію для реагування та притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Додамо, роботи із санітарного підрізання насаджень (зрізання окремого сухого та пошкодженого гілля), а також видалення аварійних та сухостійних дерев можна виконувати згідно з наявними дозвільними документами.

Санітарне підрізання необхідно виконувати відповідно до вимог Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України (затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006р. №105)”.

Фото Романа Репка

Перейти до панелі інструментів