20.05.2024
Новини

“Вона любила цілий світ”: лікарі не змогли врятувати маму 3 діток, постраждалу в ДТП під Тернополем

Звісткою про непоправну втрату діляться у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Молода колега, старша наукова співробітниця відділу фондів Галину Тарас загинула внаслідок жахливої ДТП, що сталася 11 лютого у передмісті Тернополя.

Як відомо, жінка постраждала у ДТП, яке вчинив п’яний водій BMW. Це житель села Смиківці, йому 47 років. Чоловік уже не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців, адже його уже двічі зупиняли за кермом у нетверезому стані. А його водійське посвідчення вилучив суд.

Галина Тарас у той злощасний день перебувала в іншому BMW разом з сім’єю. У ДТП також постраждали її діти – немовля віком близько 6 місяців, а також 8 і 15 років. Відомо, що лікарі боролися за її життя з неділі, їй зробили операцію. На жаль, у ніч з 13 на 14 лютого вона померла.

“Невимовний смуток і біль огорнули сьогодні музейну родину. Велика і непоправна втрата у колективі… Трагічно обірвалось ще таким молодим земне життя старшої наукової співробітниці відділу фондів ГАЛИНКИ ТАРАС.

Людини янгольських чеснот, ласкавого і люблячого серця, дуже ніжної світлої душі, виняткової самовідданості й доброти. Здається, що Вона любила цілий світ і прикрашала його винятковим даром людяності.

Людина-сяйво, без тіні, – лише квітучий райський сад… Розділяємо велике горе разом із родиною.
Дуже тяжко і сумно, що так мало часу доля призначила втішатися своїми діточками, чоловіком, батьками та ріднею… Назавжди, Галю, залишатимешся у наших серцях найсвітлішою пам’яттю”, – йдеться у повідомленні колег з роботи.

“Винуватець ДТП втік, але оперативники карного розшуку спільно зі слідчими та працівниками Управління патрульної поліції розшукали втікача-порушника. Це – житель села Смиківці 1976 року народження.

Його затримали відповідно до статті 208 КПК й оголосили підозру згідно із частиною 2 статті 286 ККУ. Після смерті жінки статтю перекваліфікували – порушнику інкримінують частину 3 статті 286.

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту спільно із представниками обласної прокуратури звернулися з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Суд дане клопотання задовольнив. Водій, причетний до смерті двох людей, перебуватиме в СІЗО до 9 квітня. Триває слідство”, – прокоментували у поліції.

Перейти до панелі інструментів