10.05.2024
Новини Оперативно

Микола Ірзайкін помер за 9 днів після мобілізації. У ТЦК пояснили, як так сталось

Микола Ізрайкін, 35-річний тернопільський військовослужбовець, помер 9 лютого. Про це повідомив міський голова Сергій Надал. Мер Тернополя у своєму повідомленні не розповів про причину смерті військового.

Друзі та колеги чоловіка кажуть, що його мобілізували кілька днів тому. 1 лютого він пішов у військкомат, і 9 лютого його уже не стало.

Відомо, що чоловік працював на підприємстві Schreder у Тернополі. На підприємстві його оповістили, що потрібно оновити дані у ТЦК. Уже за кілька днів його відправили на навчання.

У ТЦК та СП прокоментували смерть військовослужбовця:

“Щодо інформації, яка поширюється у місцевих ЗМІ про передчасну смерть військовослужбовця солдата Миколи Ірзайкіна.
Солдат Ірзайкін був призваний на військову службу за мобілізацією 01 лютого 2024 року Тернопільським ОМТЦК СП та направлений в навчальний центр, для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Микола Ірзайкін помер від гострої легенево-серцевої недостатності. Інформацію про це командування військової частини передало до Тернопільського ТМТЦК СП. Родину військовослужбовця уже повідомили.

У ТЦК додатково зазначили, що усі призвані до лав ЗСУ військовослужбовці направляються до навчальних центрів для проходження двомісячного курсу базової військової підготовки.

Перейти до панелі інструментів