19.05.2024
Новини

У Бережанах попрощаються зі знаним та шанованим педагогом

У Бережанах попрощаються зі знаним та шанованим педагогом, громадським та культурним діячем Ярославом Новоженцем. Його серце зупинилося сьогодні, 8 лютого, – повідомляють у місцевій спільноті. 

“8 лютого обірвалася життєва струна Ярослава Івановича Новоженця, вчителя, педагога, завідувача Бережанського районного відділу освіти в 1990-1994 рр., організатора і голови Бережанського відділення Товариства української мови ім. Т.Шевченка (Просвіта), організатора аматорського хору «Просвіта» і керівника драматичного гуртка, що здійснив постановки на районній сцені творів Богдана Лепкого «Крутіж» і «Мотря», виставу за мотивами поеми «Кривавий тан» Василя Савчука, організував участь бережанців у відзначення 500-річчя козацтва на Запорізькій Січі та святкування цієї дати на міському стадіоні.

Уродженець Гусятинщини, волею долі, а чи збігу життєвих обставин, працював у Бережанах. Ніколи не клявся з високих трибун у любові до Бережан, не звірявся у патріотичній вірності громаді, а завжди стояв на високому березі, ім’я якому – безнастанна праця в ім’я збереження українцями світоглядної духовності!

За кожною справою, а про це ще згадаємо в наступних публікаціях,
простежувалася його зібраність і внутрішня самодисципліна, висока відповідальність і організаторські здібності.

Підписуючи це коротке слово пам’яті, висловлюємо щире співчуття родині та засвідчуємо, що нам пощастило жити в одному часі з Ярославом Івановичем і бути співучасниками численних справ, на яких залишилася тривка печать його високого духу.

З пошаною: Богдан Андрусяк, Василь Бич, Надія Волинець, Зиновій Головацький, Надія Іваненко, Ярослава Мазурак, Борис Новицький, Дмитро Ригайло, В’ячеслав Старощук”, – пишуть у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів