19.05.2024
Новини

Вистежували майже місяць: рибний мародер виловив у Дністрі риби на 4,4 млн грн

Рибоохоронці Держрибагентства упіймали мародера “на гарячому” на р. Дністер. Своїми незаконними діями він завдав державі збитків на 4,4 млн грн. Серед його улову й червонокнижна риба, – розповідають у Держагентстві меліорації, рибного господарства та продовольчих програм. 

Так, 29 січня інспектори відділу оперативного реагування Держрибагентства спільно з  рибпатрульними сусідньої Хмельниччини за сприяння адміністрації національного природного парку «Подільські Товтри» викрито порушника, який масово знищував водні біоресурси на річці Дністер.

Рибоохоронці вистежували злочинця близько місяця, зокрема протягом останніх декількох днів сиділи у засідці та очікували на браконьєра, тож цього разу йому не вдалося вийти «сухим із води» і зловмисника було викрито на «гарячому».

Рибний мародер, використовуючи човен та 7 сіток, виловив 182 кг риби – загалом понад 700 рибин, у тому числі 117 особин червонокнижного вирезуба. Своїми діями громадянин завдав державі збитків на суму близько 4,4 млн грн.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції.

На порушника оформлено адміністративний протокол та відкрито кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України. Заборонені знаряддя лову, човен, автомобіль та незаконно добуті водні біоресурси вилучили працівники Нацполіції.

Нагадуємо, у Держрибагентстві функціонує всеукраїнська «гаряча лінія»: 0 (800) 50-52-50. Закликаємо громадян не лишатися байдужими до нашої іхтіофауни й невідкладно повідомляти про всі виявлені факти порушень рибоохоронного законодавства!

Перейти до панелі інструментів