27.07.2024
Новини

Востаннє ремонтували після Першої світової: на Тернопільщині реставрують старовинний храм

костел Підгайці

Востаннє цей храм, що належить римо-католицькій спільноті, ремонтували після Першої світової війни. Тоді будівля отримала незначні пошкодження. І взагалі – костел Пресвятої Трійці мав дуже непросту долю – його то спалювали татари, то влучала блискавка…. У 70-х його хотіли знести, проте цього не допустили. А останні кілька десятків років будівля найстарішого храму у Підгайцях взагалі стоїть без даху, просто неба. 

Читайте також: У Миколаївському соборі у Кременці відреставрують старовинні ікони, розписи та літургійні предмети

Та у Підгайцях вирішили дати священному місцю друге життя. Його реставрують – підготовчі роботи уже почались, повідомив Ігор Мерена, мер Підгайців.

костел Підгайці

“Римо-католицький костел впродовж багатьох століть свого існування пережив багато буремних подій і зазнав не одного руйнівного впливу. Колись величний та монументальний храм сьогодні руїною сумно височіє при в’їзді у наше місто”, – пише міський голова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Поки проєктна документація з реставрації старовинного храму перебуває на стадії завершення, розчищають територію костелу від сміття. Далі планують перекрити дах.

костел Підгайці костел Підгайці костел Підгайці костел Підгайці

Перейти до панелі інструментів