27.07.2024
Новини Оперативно

Працівників ТЦК, які катували тернополян, судитимуть, – ДБР

побиття у ТЦК Тернопіль

Щодо командира та солдата Тернопільського міського центру комплектування та соцпідтримки, які катували людей, судитимуть.

Працівники ДБР уже завершили розслідування і направили обвинувальний акт до суду. Про це йдеться на сайті Бюро.

“Як встановило слідство, увечері 6 жовтня у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

З’ясувавши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК”, – йдеться у повідомленні.

Згодом цього чоловіка та ще одного жорстоко побили. Їм завдавали ударів, коли чоловіки лежали на ліжках у ТЦК. Відповідне відео тоді зробило значний резонанс не лише в Тернополі, але й по всій Україні.

У результаті побиття один з чоловіків отримав легкі травми, інший – середньої тяжкості. Били їх для того, щоб змусити пройти лікарську комісію. Встановлено, що ці чоловіки хотіли побити та відібрати зброю у чергового. За це працівники ТЦК покарали їх.

“Солдата-гранатометника обвинувачують у незаконному позбавлені волі людини, катуванні та умисному завданні тілесних ушкоджень середньої важкості(ч. 3 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 122 КК України)

Командира відділення охорони — у катуванні та завданні легких тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 127, ч. 1 ст. 125 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Військових відсторонено від займаних посад та відправлено під нічний домашній арешт.

Перейти до панелі інструментів