27.07.2024
Новини

До сліз – юний виходець з Кременеччини Михайлик Чан заспівав на уроці у Китаї “Червону калину”. Відео

Гімн Українських січових стільців звучав на уроці китайської мови в місті Вейфан у виконанні маленького вихідця з Кременця Михайлика Чана. Як вийшло, що хлопчик заспівав патріотичну пісню під час уроку, “Терміново” розповіла мама юного таланта кременчанка Світлана Дзюма-Чан.

Читайте також: Замість ялинки – плакати з побажаннями, замість олів’є – вареники. Кременчанка розповіла, як відзначає Новий рік в Китаї

“Якщо чесно, я була трішки шокована. Якраз йшла за ним до школи й тут вчителька присилає відео. Спочатку я не зрозуміла, думала що він якийсь вірш китайською розповідає, а як відкрила відео, зразу сльози. Потім розпитала у нього що це був за виступ такий?

Каже: а ми сиділи, грали ігри, потім вчителька запитала, чи хтось хоче розповісти історію, можливо що цікаве? А малий одразу підняв руку і запитав, чи можна заспівати українську пісню. Вчителька сказала що так, і Міша скористався моментом. На жаль, відео коротке, не зняли там де всі дітки плескають і радіють. Але всім сподобалась пісня”, – ділиться Світлана.

 

До слова, українська пісня у Михайлика, мабуть, у крові. Адже його дідусь Володимир Дзюма був знаним не лише на Кременеччині артистом, який славився своїм “золотим голосом”.

Хоча Михайлик і народився уже в Китаї, чудово володіє українською мовою. Мама Світлана підтримує в родині усі наші традиції. Хлопчик захоплюється військовими й сам мріє стати колись захисником.

 

Перейти до панелі інструментів