27.07.2024
Новини Оперативно

Іноземний кавалер видурив у мешканки Борщівщини чверть мільйона гривень

шахрайство

Жителька Борщівщини втратила майже 250 тисяч гривень, повіривши незнайомцю в Інтернеті. Він обіцяв їй відправити посилку з цінностями. Проте речей від чоловіка, що нібито проживає за кордоном, вона так і не дочекалась.

“Чоловік пообіцяв надіслати їй посилку з дуже цінними речами. Але попросив оплатити доставку. Жінка погодилася. Невдовзі до потерпілої зателефонував кур’єр. Сказав, що потрібно оплатити не лише за доставку, а й митні збори. За чотири дні зловмисники видурили у жінки майже 250 тисяч гривень”, – кажуть в ГУ НП у Тернопільській області.

У поліції кажуть, що схема з обіцяними подарунками дуже поширена. Аналогічний випадок трапився у березні на Бережанщині – коли іноземець наобіцяв жінці золоті гори, а насправді викрав понад 38 тисяч гривень. За подібною схемою ошукав тернополянку “медик” з Великобританії – мешканка обласного центру втратила 550 тисяч гривень.

А у листопаді у відділок поліції прийшла тернополянка, яка чотири місяці поповнювала картки невідомих осіб, котрі видавали себе за працівників брокерської компанії. Жінка переказувала на криптовалютний гаманець величезні суми грошей, бо була переконаною, що отримає доходи з таких інвестицій. У результаті вона втратила понад 5,5 млн гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.
Правоохоронці вкотре радять жителям області не довіряти незнайомцям і не вестися на їхні пропозиції. Не вступайте в довірливу розмову, переписку з невідомими особами в мережі. Ігноруйте зайві запити на переписку від незнайомців та у жодному разі не перераховуйте їм гроші.

Перейти до панелі інструментів