18.05.2024
Новини

Апеляційний суд поставив крапку у справі щодо дитбудинку на проспекті Бандери

Будинок сиріт Тернопіль

Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо задоволення позову Тернопільської обласної прокуратури до одного з тернопільських забудовників. Інвестиційний договір з реконструкції будівель, що використовуються Тернопільським обласним комунальним дитячим будинком для дітей шкільного віку за адресою проспект Степана Бандери, 81, визнали недійсним.

Раніше Тернопільська обласна рада уклала інвестиційну угоду з забудівельником, через яку держава могла втратити комунальне майно та земельну ділянку площею понад 1 га.

“Цей комплекс використовується закладом для дітей, позбавлених батьківського піклування. Оскільки його втрата погіршить становище та умови перебування неповнолітніх вихованців дитячого будинку, прокуратура звернулась із позовом до суду. Суд першої інстанції його задоволив.
Відповідач оскаржив рішення суду першої інстанції в апеляційній інстанції, проте суд став на захист інтересів дітей, відмовивши в задоволенні скарги. Відтак попереджено неправомірне вибуття понад 1 га землі із комунальної власності. Рішення суду вступило в законну силу”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

дитячий будинок

Перейти до панелі інструментів