27.07.2024
Новини

Баталії навколо дитбудинку у Тернополі продовжуються: суд скасував інвестиційний договір

Раніше низка тернопільських груп та ЗМІ опублікували інформацію про те, що біля дитбудинку, що на вулиці Степана Бандери, 81 вирубали дерева та готуються до будівництва. За цим ніби-то стоїть один із забудовників міста. Сквер із понад сотнею дерев площею 1 га просто знищили. Ця інформація викликала гучне обговорення серед громадськості.

А сьогодні, 8 червня, Тернопільська обласна прокуратура повідомила, що Господарський суд Тернопільської області задовольнив позов прокурорів “в інтересах держави до однієї з будівельних фірм щодо визнання недійсним інвестиційного договору з реконструкції будівель та споруд, що використовуються Тернопільським обласним комунальним дитячим будинком для дітей шкільного віку за адресою: м. Тернопіль, проспект Степана Бандери, 81”.

Прокуратурою встановлено, що Тернопільською обласною радою укладено інвестиційну угоду з будівельною фірмою, виконання якої може призвести до втрати комунального майна та земельної ділянки площею понад 1 га вартістю понад 41 млн грн. Цей комплекс використовується закладом для дітей позбавлених батьківського піклування. Оскільки його втрата погіршить становище та умови перебування неповнолітніх вихованців дитячого будинку, прокуратура звернулась із позовом до суду.

Проте, схоже, на цьому інцидент не завершиться. “Терміново” стежить за ситуацією і проінформує читачів.

 

 

Перейти до панелі інструментів