27.07.2024
Новини Оперативно

Верховний суд України поставив крапку у справі про Миколаївський собор у Кременці

Сьогодні, 5 грудня, Верховний суд України поставив крапку у справі про майно Миколаївського собору у Кременці. Судова тяганина щодо цього тривала понад 10 місяців, відколи закінчився договір оренди з парафією УПЦ

Читайте також: У якому стані Миколаївський собор у Кременці, після користування УПЦ

“Рішенням Верховного суду від 05.12.2023 року залишено в силі постанову Західного апеляційного господарського суду від 02.10.2023р. та рішення Господарського суду Тернопільської області від 15.06.2023р. по справі №921/164/23, яким зобов’язано повернути релігійну громаду державне майно Кременецько-Почаївському ДІАЗу.

Сьогодні Верховний суд поставив крапку в одній із найважчих справ у моєму житті. Чесно та об’єктивно, юридично вона не є важкою, оскільки предмет спору є досить простим, – повернути майно власнику у зв’язку з закінченням строку дії договору. Проте, представники релігійної громади намагалися будь-яким чином відійти від предмета спору і надати даному процесу політичної забарвленості. На щастя, суд зберіг тверезу голову та не піддався на маніпуляції адвоката релігійної громади.

Заступник директора Кременецько-Почаївського ДІАЗу Ігор Деревінський

Хочу подякувати своїй дружині за терпіння під час цього процесу, підтримку моїх колег із ДІАЗу та допомогу юриста МКІП Валентину Олексієнко”, – розповів заступник директора Кременецько-Почаївського ДІАЗу Ігор Деревінський.

Також у заповіднику повідомили про завершення інвентаризації у храмі. Та про результати обіцяють розповісти згодом.

Миколаївський собор зсередини. Кременець

“Кременецько-Почаївський ДІАЗ завершив інвентаризацію майна, що знаходиться у соборі св. Миколая. Фахівці працювали над описами, всі предмети мистецтва ретельно опрацьовано і задокументовано. Додатково створено фотокаталог. Про результати інвентаризації повідомимо згодом”, – зазначають у ДІАЗі.

Перейти до панелі інструментів