19.05.2024
Новини

Грубе порушення усіх сучасних норм: у центрі Тернополя могло вибухнути

3 школа Тернопіль

У Тернополі могла трапитись надзвичайна ситуація – просто у центрі міста, на вулиці Грушевського, біля 3 школи, робітники під час проведення реконструкції підземних мереж виявили шар асфальту, пісок, стару іржаву газову трубу, під якою був колектор каналізації. Про це на своїй сторінці розповів відомий тернопільський журналіст Сергій Сінкевич.

На знахідку, за його словами, натрапили якраз у тому місці, де зазвичай паркують автомобілі. Робітники сказали йому, що були дуже здивовані наявністю там іржавої газової труби і отримали неабиякий шок.

“Таке враження, що газовики забули про неї, бо не позначили її у погоджувальній технічній документації, яка готувалась до реконструкції. Але проблема в іншому. Пісок – нікудишня основа, і асфальт точно місцями просідав і тиснув на трубу. А там, блін, поруч ще й кілька електричних кабелів… Уявіть, стара труба тріснула, газ почав потрохи витікати, накопичуватись у порожнині колектора, змішуватись з його фекальними газами, і якби, не дай Боже, здуру якась іскра пролетіла, то могло б, ойойой, як рвонути”, – сказав Сінкевичу один із робітників.

Тунель колектора у центрі Тернополя

“На фото ліворуч під скупим шаром асфальту, видніється скупий шар щебеню з галущинецького кар‘єру, пісок відсутній, нижче щебеню звичайний суглинок з поодиноким вапняком…
А от на рахунок газової труби, то це потрібно давати …зди газовикам! Не повірю що в їхніх архівах нема зйомки, на якій позначені інженерні мережі, все-таки центральна частина міста! А от якби відбувся вибух???? Кого би зробили крайнім? Тракториста?”, – коментує Олександр Калашников.

Перейти до панелі інструментів