06.05.2024
Новини Оперативно

Смерть малюка у стоматології: як просувається слідство

Тернопільська обласна прокуратура

Причину смерті малюка у тернопільській лікарні, куди мама звернулась для лікування карієсу, досі з’ясовують. Про це повідомив сьогодні на брифінгу керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Борисович Миколайчук.

Журналісти запитали головного прокурора області, на якому етапі зараз перебуває слідство щодо смерті дитини. Чи допитані свідки, чи є підозрювані у цій справі, та що, власне, призвело до раптової смерті малюка, якому не виповнилося ще й двох років.

Нагадаємо, що 13 листопада у комунальному медичному закладі м. Тернополя хлопчику віком 1 рік 10 місяців стало погано під час операції, під загальним наркозом. У нього почав падати тиск, і згодом його забрали до реанімації. Через кілька годин дитина померла. За попередньою версією – від гострої серцево-легеневої недостатності.

Справа набула розголосу, розпочате досудове розслідування щодо неналежного виконання медиками своїх обов’язків (за ч. 2. ст. 140 ККУ). Як розвивається слідство?

Андрій Миколайчук зазначив, що необхідний комплекс першочергових слідчих дій слідчими у справі  виконали з самого початку. Зараз ключове питання – результати спеціальних досліджень та судово-медичної експертизи. Вона і має визначити, чому померла дитина.

Після того експерти зможуть дати висновок, належно чи неналежно виконали медики свої функціональні обов’язки, чи є там порушення, чи немає. І, якщо є, чи мають вони причинний зв’язок зі смертю дитини. Коли висновки з’являться, можна буде говорити про розвиток цього кримінального провадження.

Читайте також: Повідомили причину смерті малюка під час лікування зубів.

Перейти до панелі інструментів