27.07.2024
Новини Оперативно

Справу про резонансне вбивство у Кременці розглянуть повторно

Справу про резонансний, жорстокий злочин, який стався у Кременці 4 роки тому, розглянуть повторно. Йдеться про убивство 65-річного чоловіка, якому завдали понад 100 ударів ножем. Раніше “Терміново” розповідало, що убивцю засудили до довічного ув’язнення. Проте його адвокат Ірина Сідорова з таким рішенням не погодилася. Адже методи слідства, починаючи з допиту підозрюваного у ніч убивства, викликали у захисниці чимало питань. 

З лютого 2023 року справу розглядав Тернопільський апеляційний суд. Та 3 травня 2023 року суддівська колегія залишила у силі рішення першої інстанції.

Ще готуючи апеляційну скаргу на рішення Кременецького районного суду, Ірина Сідорова наголосила, що при потребі звертатиметься й до Верховного суду та навіть до Європейського суду з прав людини.

“Верховний Суд повернув на новий розгляд в апеляційну інстанцію кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Мої доводи про незаконні методи досудового слідства були нарешті почуті! Постанова від 28.11.2023 у справі 601/1623/20”, – повідомила адвокат.

Нагадаємо, майже чотири роки тому звістка про жорстоке убивство у Кременці облетіла не лише всю Тернопільщину, а й Україну. Тоді поліція повідомила, що 38-річний кременчанин убив свого 65-річного знайомого. Злочин скоїли з особливою жорстокістю, завдавши жертві понад 100 ударів ножем. Потім, аби “замести сліди”, підпалили кімнату, де лежало знекровлене тіло. Вбивці винесли вирок – довічне позбавлення волі. Та у цій справі не все так просто: вирок винесено несправедливо, деякі докази, ймовірно сфабриковані, а справжній убивця і досі на волі, – переконана адвокат Ірина Сідорова. Тож остаточно ставити крапку у цій суперечливій справі ще рано.

“Терміново” стежить за розвитком подій й розповість читачам, чим усе завершиться.

Перейти до панелі інструментів