26.04.2024
Новини

Справу про резонансне вбивство у Кременці розглядають у Тернопільському апеляційному суді

Відбулося перше засідання Тернопільського апеляційного суду у резонансній справі. Розглядали апеляційну скаргу на вирок щодо жорстокого вбивства, яке трапилося у Кременці понад три роки тому. До остаточного вироку ще далеко, проте проміжне рішення суддів досить неочікуване.

Ще у листопаді 2022 року адвокат обвинуваченого Ірина Сідорова подала апеляційну скаргу. Та перше слухання провели 8 лютого у режимі відеоконференції. До цього розгляд переносили кілька разів за проханням прокурора.

У результаті судді дійшли висновку про необхідність повторного дослідження всіх доказів, наявних у матеріалах справи.

  • Я закцентувала увагу суду на низці доказів, які викликають обґрунтовані сумніви у винуватості особи, відтак колегія суддів задовольнила клопотання захисту і дійшла висновку, що справу треба переглянути комплексно. Також наново опитають усіх свідків, – каже Ірина Сідорова.

Робити прогнози щодо того, скільки триватиме розгляд в апеляції, пояснює захисниця, важко. Усе може вирішитися за кілька засідань, а може затягнутися. Адже перегляд залежить від багатьох факторів, зокрема, появи свідків у суді.

Нагадаємо, у вересні минулого року 41-річного кременчанина засудили до довічного ув’язнення за жорстоке вбивство. Адвокат підсудного переконана, що покарали не ту людину, а справжній убивця досі на волі.

Перейти до панелі інструментів