27.07.2024
Новини Оперативно

Керівника лікарні ветеринарної медицини притягнули до відповідальності за корупцію

Тернопільський апеляційний суд залишив без змін рішення Козівського районного суду, який раніше визнав винним та притягнув до відповідальності виконувача обов’язків начальника Козівської районної державної лікарні ветеринарної медицини. Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

Раніше на нього склали 52 протоколи за корупцію. Обіймаючи цю посаду, він протягом 2021-2022 років підписував та подавав пропозиції про встановлення та виплату собі різних премій, надбавок тощо. Посадовець самостійно визначав їх розмір.

“Національне агентство з питань запобігання корупції у відповідних рекомендаціях наголошує, що особа не може об`єктивно оцінити власну роботу при внесенні пропозицій щодо розміру премій чи надбавки, між її приватним інтересом та службовими повноваженнями виникає суперечність, яка впливає на об`єктивність при вчиненні зазначених дій, що є реальним конфліктом інтересів.

Рішенням районного суду накладено штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що 18 квітня тернопільському міськрайонному суді завершили розгляд справи про адміністративне правопорушення щодо міського голови Тернополя Сергія Надала, який виписував собі премії у розмірі до 250% посадового окладу. У результаті суд встановив, що у діях Надала немає складу адміністративного правопорушення, оскільки належних достовірних та допустимих доказів встановлено не було. Тому суд вирішив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Перейти до панелі інструментів