19.05.2024
Новини Оперативно

Гучне затримання за участі КОРД на Тернопільщині: що відомо

На Тернопільщині провели обшуки, під час яких вилучили три тонни висушеного та подрібненого тютюну, обладнання для його сушки, 95 тисяч цигаркових гільз та 5 тисяч готових сигарет. Загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить понад 1500000 гривень, повідомляють у поліції області.

“Працівники карного розшуку спільно зі слідчими Тернопільщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури ще у травні почали документувати діяльність злочинної групи, причетної до нелегального тютюнового бізнесу.

Організували протизаконні заробітки в промислових масштабах двоє братів – уродженців Коломийського району. Допомагали їм п’ятеро осіб з Тернопільської та Чернівецької областей.
Один з братів розробив бізнес-план, керував підлеглими та грошовими надходженнями. Інший – займався питаннями зберігання, фасування готової продукції, доставлянням її до замовників та продажем підакцизних товарів”, – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування стало відомо, що реалізовували незаконну продукцію вони на території всієї України, а замовлення приймали через соціальні мережі.

Цехи для виготовлення сигарет були у чотирьох областях.  Зараз вирішується питання про обрання злочинцям запобіжного заходу.

Перейти до панелі інструментів