19.06.2024
Новини

Рецепт вихідного дня – картопляні зрази зі шпротами

Картопляні зрази зі шпротами – це смачна українська страва, яка поєднує в собі картоплю та шпроти. Готується легко і недовго, і сподобається усій сім’ї.

Відварена картопля розминається в пюре, цибуля для начинки обжарюється і змішується із зеленню та шпротами. Картопляні котлетки з рибною начинкою після смаження виходять дуже апетитними та хрусткими.

Інгредієнти:

    • картопля – 1 кг;
    • яйце – 1 шт;
    • борошно – 150 г;
    • крохмаль – 40 г;
    • шпроти – 1 банка (180 г);
    • цибуля – 1 штука;
    • сухарі паніровочні;
    • сіль, перець, олія для смаження;
    • вершкове масло – 30 г.

Спосіб приготування:

  • Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки і відварюємо. Товчемо у пюре. Коли воно трішки охолоне, додаємо до нього борошно, крохмаль, сіль, яйце. На сковороді обсмажуємо цибулю. Зі шпротів зливаємо олію, додаємо до них цибулю, сіль, перець, товчемо вилкою. Виходить неоднорідна маса.
  • З картопляного тіста формуємо ковбаску і нарізаємо шматочки, як на ліниві вареники. Потім робимо їх пласкішими, і кладемо на серединку суміш зі шпротів, присипаємо зеленню та додаємо шматочок масла. Закриваємо таким же шматочком тіста, краї защипуємо.
  • Обвалюємо зрази в панірувальних сухарях. Смажимо на середньому вогні до рум’яності.
Перейти до панелі інструментів