23.10.2024
Новини

Відомий автор з Кременця у календарі “Письменники на захисті України”

Відомий автор низки детективних романів Віктор Янкевич з Кременця став одним з учасників проєкту “Письменники на захисті України”. Схожий досвід для кременчанина не перший. Кілька років тому він взяв участь у відвертій фотосесії, його світлини та ще 11 митців прикрасили літературний календар. Та у перші дні повномасштабного вторгнення Віктор одягну військову форму та став на захист країни. Відтак, й формат календаря тепер інший. 

“Сьогодні, 1 листопада, ми офіційно відкриваємо продаж нашого календаря “Письменники на захисті України”. Ми вже презентували його у Франкфурті, і щиро радіємо тому, що наш календар викликав таке зацікавлення — ще до початку продажу в нас вже придбали 27 примірників.

Окрім звичайного продажу ми плануємо також розігрувати та виставляти на аукціон особливі примірники з підписами. Тож чекайте на новини. А поки що ви можете вже придбати календар на сайті Літагенції OVO https://litagencyovo.com/product/Writers_defending_Ukraine.

Вартість календаря — 4000 грн. Всі зібрані кошти підуть на закупівлю протимінних черевиків на фронт, для хлопців, які просуваються вперед по замінованих ділянках і звільнюють нашу землю клаптик за клаптиком”, – розповідають у Літературній агенції OVO.

Наголошують й на тому, чому проєкт важливий.

“Для нас дуже важливо, щоб внесок кожного письменника та письменниці, які стали на шлях захисту України в лавах ЗСУ, був увіковічений. Саме тому наш випуск календаря на 2024 рік “Literature illustrated” має назву “Письменники на захисті України”.

Цей календар унікальний з кількох причин. По-перше, ми випускаємо всього 100 примірників, частина з яких буде розіграна на аукціонах. Всі гроші від продажу будуть передані на потреби армії.

Крім того, він містить 53 сторінки з реальними фронтовими фотографіями письменниць та письменників, які були надані ними особисто. Також ми у співпраці з бібліотекаркою та військовою дослідницею Ганною Скоріною окремо уклали список тих, хто служить, але не представлені на сторінках календаря.

Окремою сторінкою подаємо імена тих, хто віддав своє життя за Україну. Світла пам’ять нашим героям”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів